Aeroflot avbeställer Dreamliner

Aeroflot har avbeställt sin order på drygt 20 stycken Boeing 787 Dreamliner. Det är ännu ett hårt slag för Boeing som enligt listpriser förlorar 5,5 miljarder dollar.

Väl dolt i Boeings månadsrapport gällande beställningar och leveranser har Seattle Times lyckats hitta att Aeroflot valt att stoppa sin beställning på 22 stycken Boeing 787 Dreamliner som man beställde år 2007. Ordern uppgår till ett värde av 5,5 miljarder dollar enligt listpriset för Boeing 787.

Sedan år 2015 har Aeroflots order varit mycket osäker då flygbolaget sade att man inte har behov av Dreamliner-flygplanen, och nu är det alltså definitivt att det inte blir några Boeing 787 i det ryska flygbolagets flotta.

Att Boeing tappar en beställning på 22 flygplan skapar ett hål i tillverkarens produktion för Dreamliner vilket kommer olägligt då man har ökat leveranstakten av B787 från tolv till 14 flygplan i månaden. Enligt Reuters så kommer Boeing att ha Dreamliner-flygplan som tillverkas utan att ha någon ägare redan under år 2022 vilket innebär att Boeing snart är i stort behov av nya beställningar av Boeing 787.

(Foto: Dave Sizer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.