Man lade sig ovanpå flygplan på London-flygplats

I en klimatprotest klättrade en medaljör i Paralympics upp på ovansidan av ett Embraer-flygplan på London City Airport under torsdagen. Flygningen som flygplanet skulle göras fick ställas in.

Som ett led i protester mot flyget av Extinction Rebellion klättrade en tidigare medaljör i Paralympics, James Brown, upp på ovansidan av ett Embraer 190-flygplan tillhörande British Airways dotterbolag BA Cityflyer på London City Airport under torsdagen.

Under tiden som han låg uppe på flygplanet och på vägen dit filmade han live. Händelsen beskrivs som ”hänsynslös, dum och farlig” av Londonpolisen som under torsdagen gripit 50 personer till följd av att man hindrat personer att ta sig fram på London City-flygplatsen och flygplan från att lyfta.

Under dagen har även en man vägrat att sätta sig ned i sin stol ombord på ett flygplan vilket försenade den flygningen med cirka två timmar.

(Foto: ChiralJon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.