Kamp om vilken A320 som blir först i SAS nya färger

SAS första Airbus A320 som kommer att flyga i den nya målningen är enligt planeringen en A320neo som levereras i början av november. Det kan dock bli en A320ceo som blir först då de ska fasas in med den nya målningen bara några dagar efter.

Den 7 november ska SAS första Airbus A320neo i den nya målningen levereras från Airbus. Det är dock inte helt säkert att det Airbus-flygplanet blir den första A320 att flyga i SAS nya färger då en liten försening innebär att en vanlig A320 tar över täten om att bli första A320 i de nya färgerna. Detta skriver check-in.dk.

Den första A320ceo med den nya målningen, OY-KAW, ska nämligen lämna målningshangaren fyra dagar senare, den 11 november, än vad den första A320neo ska levereras. Det innebär alltså att en liten försening på neo-flygplanet gör att OY-KAW blir första A320 i SAS nya färger.

Att en A320 får de nya färgerna före både A319 och A321 var dock inte planerat från början då en A319 skulle målas om först följt av två A321. Orsaken till att SAS nu ändrat sig är att man behöver väga alla nymålad flygplan för att se så de håller rätt vikt och genom att börja A320 behöver man inte byta ut den vägningsutrustning som man har konfigurerad enligt SAS danska presschef Troels Karlskov.

Vid slutet av 2019 ska SAS ha 18 flygplan i den nya målningen.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.