British Airways-bolag fördubblade vinsten

British Airways dotterbolag BA Cityflyer som sköter om moderbolagets flygningar från London City Airport går bra, och det ekonomiska resultatet för 2018 visar på en fördubbling av vinsten före skatt till 42,1 miljoner pund.

British Airways regionala dotterbolag BA Cityflyer som flyger från London City Airport redovisade nyligen en vinst före skatt på 42,1 miljoner pund för 2018. Det är en dubblering av vinsten jämfört med 2017 som hjälpts av ökade intäkter på 18 procent under 2018.

Det goda ekonomiska läget i BA Cityflyer har även gjort att man under förra året tog emot en ny Embraer 190 och har nu 22 av typen i flottan, kompletterat med sex mindre Embraer 170. Dessutom flyger en SAAB 2000 från Eastern Airways från London City på uppdrag av British Airways-dotterbolaget.

BA Cityflyer har även gjort ett antal ”taktiska” förändringar på sitt linjenät från London City under förra året med ökade frekvenser till destinationer som Milano, Zürich, Frankfurt och en helt ny linje till Rom.

Huvudfokus för BA Cityflyer är affärsresenärer med City-flygplatsen i London som erbjuder närhet till staden som bas. Den senaste tiden har man dock allt mer börjat inrikta sig på fritidsresenärer och under helgerna används ett antal Embrarer-flygplan för flygningar från regionala flygplatser i Storbritannien för att utnyttja flygplansflottan optimalt.

(Foto: Pieter van Marion)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.