Fler passagerare flög med SAS i september

SAS rapporterar en ökning av antalet passagerare med tre procent i september jämfört med samma period förra året. Noterbart är att efterfrågan på inrikesresor ökade både Danmark, Norge och Sverige.

Tre procent fler passagerare i september jämfört med samma period föregående år innebär att 2,9 miljoner resenärer reste med SAS under månaden. Det resulterade i sin tur att enhetsintäkterna ökade med 4,4 procent och passageraryielden med 5,4 procent, vilket stödjer den positiva trenden under året för SAS.

SAS totala kapacitet ökade med 1,5 procent och antalet passagerare ökade med 87 000 stycken samtidigt som regulariteten och punktligheten förbättrades jämfört med samma period föregående år. Kabinfaktorn minskade dock till 78,7 procent, minus 0,4 procentenheter.

I samtliga tre skandinaviska länder ökade efterfrågan på inrikesresor, mätt i passagerarkilometer. Ökningen uppgick till 6,3 procent, där Norge uppvisade den starkaste tillväxten. Europeiska linjer visade också tillväxt, men en fortsatt svag svensk krona och geopolitisk osäkerhet har dämpat efterfrågan på interkontinentala resor, till och från Skandinavien.

”Det är uppmuntrande att arbetet med att anpassa vår produktion till säsongsefterfrågan återspeglas i fler resenärer. Att inrikestrafiken växer kopplar vi till vårt arbete att förbättra kunderbjudandet och ansträngningarna att minska klimatpåverkan”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.