ATR 72 till Air Leap

Air Leap planerar för att utöka kapaciteten genom att ta in två ATR 72 med plats för 74 passagerare vardera i sin flotta under början av nästa år.

Dagens flygplansflotta hos Air Leap med fem SAAB 340 ska utökas med två ATR 72-500 som ska ha plats för 74 passagerare. De två ATR-flygplanen kommer att levereras under början av nästa år, och mycket talar för att det är två före detta BRA ATR-flygplan som går över till Air Leap.

Detta då BRA ska fasa ut sina tre ATR 72-500 under slutet av 2019 och början av 2020 till sin ägare Erik Thun Group som även äger de SAAB-flygplan som Air Leap har.

Det är oklart var de två ATR-flygplanen kommer att flyga på Air Leaps linjenät, eller om nya flyglinjer ska startas. Air Leaps två flyglinjer från Mariehamn till Stockholm samt Åbo som upphandlas av Åland kommer dock framöver att ha krav på att de flygplan som ska trafikera de upphandlade linjerna ska ha minst 60 stolar och därför lär en ATR vara baserad på Åland om Air Leap får fortsatt förtroende på de linjerna.

Förutom att flyga till och från Åland trafikerar Air Leap även sträckorna Karlstad-Stockholm Arlanda, Jönköping-Stockholm, Stockholm-Oslo, Stockholm-Åbo samt Ørland-Oslo.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.