Lufthansa Group tar över efter Adria Airways

Adria Airways konkurs den 30 september innebar att Slovenien förlorat sitt flygbolag och att Ljubljanas flygplats tappade viktiga förbindelser till Europa. Det sistnämnda ska dock Lufthansa Group lösa med fyra nya flyglinjer till Slovenien som startas under oktober och november.

Den 30 september försattes Adria Airways i konkurs efter en tid med stora ekonomiska problem. Konkursen för Adria innebär att Slovenien förlorat viktiga flyglinjer till Europa och stora hubbar som Frankfurt och München, men detta ska Lufthansa Group ändra när man går in på fyra före detta Adria-linjer till huvudstaden Ljubljana under hösten.

Redan den 16 oktober börjar Swiss att flyga till Zürich fem gånger i veckan med Helvetic Airways Embraer 195 och den 27 oktober inleder Lufthansa trafik till Slovenien från Frankfurt med CRJ 900 genom två avgångar veckans alla dagar. Under november börjar Lufthansa även att flyga till München med en daglig avgång och Brussels Airlines startar trafik på Bryssel-Ljubljana från den 4 november med sex avgångar i veckan.

Det finns dock fortsatt nio flyglinjer som gapar tomma från Slovenien efter Adria Airways konkurs, bland annat Ljubljana-Köpenhamn. Det återstår att se om SAS eller Norwegian är intresserade av en sådan flyglinje och om det kommer att bildas ett nytt slovenskt flygbolag efter Adria Airways, vilket det nu spekuleras kring.

(Foto:  Oliver Roesler)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.