Färre flög med Norwegian i september

Norwegians trafiksiffror för september visar att över 3,3 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget, vilket är fyra procent färre än föregående år. Enhetsintäkterna i september ökade för sjätte månaden i rad med sex procent jämfört med samma period förra året.

Totalt flög 3 310 424 passagerare med Norwegian i september vilket är fyra procent färre än samma period föregående år. Den totala trafiken, mätt i RPK, ökade med två procent, kapaciteten ökade med en procent och kabinfaktorn var steg 1,1 procentenheter till 90  procent.

”Vi är mycket glada över att enhetsintäkterna har ökat för sjätte månaden i rad. När Norwegian nu går från tillväxt till lönsamhet är det även positivt att vi har en god och stabil efterfrågan. Driftmässigt fortsätter bolaget att leverera bättre och bättre resultat, och vi är på god väg att nå målet om två miljarder norska kronor i minskade kostnader under 2019”, säger Geri Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian. 

Tack vare den unga flygplansflottan med en genomsnittsålder på 3,8 år har bolaget minskat CO2-utsläppen per passagerare med 70 gram per passagerarkilometer i september, vilket är en minskning med 0,3 procent jämfört med samma period förra året. Norwegian har en av de modernaste och mest bränsleeffektiva flygplansflottorna i världen och har minskat utsläppen med hela 30 procent sedan 2008.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i september. Punktligheten var på 79,8 procent. Bolagets inhyrning av ersättningsflyg delvis på grund av flygförbudet med Boeing 737 MAX har påverkat punktligheten negativt i september.

(Foto: Aeroprints)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.