Bränslebrist orsakade dödlig krasch

En Antonov An-12 fick slut på bränsle kort innan en planerad mellanlandning i Ukraina och kraschlandade med fem omkomna som resultat.

Ett fraktflygplan av typen Antonov An-12 kraschade utanför Lvivs flygplats i Ukraina under fredagen sedan bränslet ombord tagit slut uppger BBC. Flygplanet var på väg från Spanien till Istanbul och skulle göra en planerad mellanlandning i Ukraina som misslyckades på grund av bränslebrist.

An-12-flygplanet kraschlandade 1,5 kilometer från Lvivs flygplats och hade totalt åtta personer ombord och fem av de omkom i samband med kraschen. Det är oklart vilket flygbolag som Antonoven tillhör, men BBC beskriver flygplanet som ett militärt transportflygplan.

Lviv flygplats stängde även ett antal timmar i samband med kraschen vilket skapade förseningar i den reguljära flygtrafiken på flygplatsen.

(Foto: Max Benidze)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.