Osäkerhet kring norsk Kina-linje

Hainan Airlines flyglinje mellan Oslo och Beijing som invigdes i vår tar under hösten en paus och det är osäkert om flyglinjen återuppstår efter vad som för stunden sägs vara en paus.

I maj invigde Hainan Airlines en ny direktlinje mellan Oslo och Beijing med vad som beskrevs som en långsiktig och dedikerad satsning tillsammans med Avinor samt den norska resebranschen.

Det ser dock tveksamt ut om satsningen blir så mycket längre än till slutet på oktober då Hainan Airlines beslutat att pausa flygningarna till Oslo under november och december. Enligt check-in.dk är det sedan osäkert om Hainan återkommer till Oslo, men den norska flygplatsoperatören Avinor bekräftar för hangar.no att det dock är ett tillfälligt stopp för flygningarna till Kinas huvudstad.

Fram till den 27 oktober då det blir stopp för flygningarna till Beijing så flyger Hainan tre gånger i veckan till Oslo med en Airbus A330-300 som har plats för 292 passagerare.

Även Norwegian har tidigare sagt att man vill flyga till Kina från Oslo men flygbolaget saknar nödvändiga tillstånd för att passera ryskt luftrum. SAS, som har rättigheter att flyga från Norge till Kina över Ryssland flyger endast till Beijing och Shanghai från Köpenhamn.

(Foto: N509FZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.