LOT intresserade av Airbus

LOT Polish Airlines som idag flyger med Boeing, Bombardier och Embraer-flygplan kan tänka sig att köpa flygplan från Airbus framöver. Detta om Airbus kan komma med ett ”bra erbjudande” enligt flygbolagets VD.

Två flygplanstyper hos Airbus menar LOT Polish Airlines VD Rafał Milczarski är intressant för det polska flygbolaget och manar Airbus nu till att se seriöst på LOT som en potentiell kund.

LOT har idag 14 stycken Boeing 737 varav fem B737 MAX, 14 Boeing 787 Dreamliner, tolv Bombardier Dash 8 Q400, 16 Embraer 175 samt 19 Embraer 190/195 i sin flotta. Om Airbus-flygplan skulle bli aktuella för LOT är det A220 samt A350-flygplan som ska tillföras flottan.

På sikt skulle det kunna innebära en flygplansflotta uteslutande bestående av de två Airbus-flygplanen då A220 är en lämplig typ på LOTs europeiska linjenät medan A350 kan ersätta Boeings Dreamliner på långlinjerna.

Under Air Market Congress i Warszawa där Milczarski berättade om LOTs planer på Airbus-flygplan sade han också att när flygförbudet förhoppningvis hävs på bolagets fem Boeing 737 MAX kommer det polska flygbolaget att utkräva kompensation från Boeing.

Det kan kanske alltså vara så att Airbus utspelet från VD:n endast är en bricka i pusslet att sätta större press på Boeing och pressa priserna framtida nya Boeing-flygplan för LOT.

(Foto: Steve Lynes)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.