Automatisk passagerarbrygga på Schiphol

Amsterdam Schiphol Airport och KLM har invigt en ny passagerarbrygga som arbetar automatiskt och minskar med det väntetiderna för avstigande passagerare dramatiskt enligt KLM.

Amsterdam Schiphol Airport har tillsammans med KLM tagit fram en passagerarbrygga som ansluter till flygplanet vid gaten automatiskt. Detta reducerar väntetiderna för avstigande passagerare dramatiskt samtidigt som risken för fel eller skador på grund av mänskliga faktorn minskar.

Den nya passagerarbryggan kommer nu att testas och utvärderas på utvalda KLM-flygplan under resten av 2019 och därefter ska man ta ett beslut om en fortsatt utveckling av automatiska passagerarbryggor på Europas tredje största flygplats.

”Den nya passagerarbryggan kan ansluta till flygplanet på en minut vilket innebär kortare väntetider för våra kunder. Dessutom kommer den nya innovationen bidra till vår punktlighet och en minskad risk för fel”, säger KLMs operativa chef René de Groot.

Den automatiska passagerarbryggan är utrustad med kameror och sensorer som känner igen en flygplansdörr och placerar bryggan i rätt position medan en KLM-anställd aktiverar och övervakar hela processen.

(Foto: KLM)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.