Ny direktlinje mellan Australien och Europa försenas

En ny ultralånglinje mellan Australien och Europa försenas nu ytterligare efter att Qantas och Perths internationellas flygplats hamnat i meningsskiljaktigheter.

En dispyt mellan Qantas och Perths internationella flygplats på den australiensiska västkusten försenar just nu en ny direktlinje mellan Australien och Europa. Idag flyger Qantas redan från Perth direkt till London, men flygningar som planerats till Paris lär dröja.

Detta då dispyten mellan Qantas och flygplatsen handlar om en ny avgiftsstruktur som Perth infört och den menar Qantas är fel och har hittills vägrat betala några avgifter till flygplatsen.

Ärendet har gått vidare till Supreme Court of Western Australia som ska utreda fallet, men hittills har man inte behandlat ärendet trots att det är nio månader sedan domstolen mottog det. Det är även osannolikt att domstolen kommer att titta på ärendet innan året är slut och därför är en lansering av Perth-Paris trolig att ske år 2022 istället för år 2020.

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.