Air Transat kommer med ny långlinje till Köpenhamn

Köpenhamns flygplats Kastrup får ytterligare en ny långlinje under nästa sommar då Air Transat ska börja trafikera den danska flygplatsen med flygningar till Montreal med Airbus A321LR.

Den 16 juni nästa år börjar det kanadensiska flygbolaget Air Transat att flyga till Köpenhamn från Montreal. Till en början är det en sommarlinje med trafik fram till den 20 september med Airbus A321LR som i Air Transats konfiguration har plats för 199 passagerare.

Flyglinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan under sommaren och gör att Air Transat flyger till 27 europeiska destinationer från Kanada under nästa sommar. Air Transats intåg i Köpenhamn innebär också att Kastrup får regelbunden trafik med A321LR, något som troligtvis även SAS kommer att bidra med då man från och med nästa år kommer att ta in typen i sin flotta.

”Air Transat är stolta över att vara det enda flygbolag som kan erbjuda direktflygningar till Köpenhamn från Montreal. Introduktionen av A321LR i vår flotta är en milstolpe i vår historia och att med dessa nya långtflygande narrowbody-flygplan kan vi förbättra vår effektivitet och flexibilitet. Det i sin tur gör att vi kan fortsätta att utveckla vårt erbjudande för fritidsresande”, säger Annick Guérard VD på Air Transat.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.