Sprickor hittade i vingfäste på Boeing 737 NG

Boeing har upptäckt sprickor i ett vitalt vingfäste på ett antal 737 Next Generation-flygplan vilket fått FAA att beordra en inspektion av flygplanstypen.

Boeing har vid en inspektion upptäckt sprickor i ett vitalt vingfäste på ett antal Boeing 737 Next Generation-flygplan och det har gjort att den amerikanska luftfartsmyndigheten nu beordrat en inspektion av vissa Next Generation-individer.

Delen som man nu hittat sprickor i är designad för att hålla hela flygplanets livslängd, motsvarande 90 000 starter och landningar, och mer där till, men redan vid 35 000 starter och landningar har man hittat sprickorna.

Sprickinspektionen är dock inte aktuell för de skandinaviska flygbolagen ännu. Norwegian som uteslutande har -800 versionen av Boeing 737 NG har enligt check-in.dk endast genomfört 10-12 000 starter och landningar. SAS som har versionerna -600/-700/-800 i sin flotta inväntar besked från Boeing om ett beslut om inspektion och det samma gäller även danska Jettime.

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.