Franskt flygbolag slutar flyga

XL Airways France har sedan klockan 15.00 i går måndag stoppat sin verksamhet åtminstone till den 3 oktober på grund av ekonomiska problem.

Det franska flygbolaget XL Airways France ställer sig till raden av europeiska flygbolag med ekonomiska problem den senaste tiden när man under måndagen beslutat att inte driva någon verksamhet åtminstone till den 3 oktober. Sedan den 19 september har man slutat att sälja biljetter och nu är det mycket som talar för att XL Airways blir kvar på marken.

XL Airways France har sin bas på Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris och försök att hitta en ny investerare, tillika räddning, för flygbolaget har inte lyckats. I dagsläget har man en flygplansflotta bestående av tre Airbus A330-200 samt en A330-300 som flugit till semesterdestinationer.

XL Airways är med sitt flygstopp det andra franska flygbolaget på kort tid att göra så efter att Frankrikes nästa största flygbolag Aigle Azur tidigare i höst gått i konkurs. Nu ser det ut som XL Airways går samma öde tillmötes vilket även slovenska Adria Airways gjort under måndagen.

(Foto: Maxime)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.