Tre flygbolag tar över efter DAT

Danish Air Transport beslutade under slutet av 2018 att man skulle upphöra med charterflygningar och det har gjort att den danska resekoncernen Primo Tours fått ersätta flygbolaget med SAS, Atlantic Airways och troligtvis ytterligare ett bolag till nästa år.

Danish Air Transport, DAT, som har sin ryggrad i det danska och norska inrikesnätet, beslutade under slutet av förra året att avveckla all sin charterverksamhet. Det har inneburit att den danska resekoncernen Primo Tours nu ersatt DAT med två flygbolag, SAS och Atlantic Airways inför nästa år.

Färöiska Atlantic Airways kommer att genomföra nästintill samtliga flygningar från Billund som Primo Tours arrangerar med Airbus A319/A320-flygplan medan SAS tar hand om trafiken från Aarhus, också det med Airbus-flygplan.

Primo Tours har även charterresor från Aalborg Airport, och i nuläget är det inte klart vilket flygbolag som får uppdraget att flyga därifrån. En trolig kandidat är dock lokalt baserade Great Dane Airlines som under sommaren i år flugit reguljärt och charter med två Embraer 195.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.