Stabilt bokningsläge för BRAs vinterflyg – störst efterfrågan från Skåne

Den 22 december inleds flygtrafiken på Scandinavian Mountains Airport och redan nu ser BRA en stabil efterfrågan på flygresor till både den nya Sälen-flygplatsen och Åre Östersund i vinter då 50 procent av jul- och nyårsresorna nu är bokade.

Efterfrågan på klimatkompenserat flyg till Sälen och Åre med BRA under både jul, nyår och sportlov är starkare nu än förra året samma tid. Från många orter har mer än hälften av alla flygstolar med BRA bokats och från Ängelholm Helsingborg, där bokningstrycket är högst, är 80 procent av flygningarna vid jul redan sålda. Även från Malmö visar BRA på ett stabilt bokningsläge, särskilt vid sportlovet.

”Redan tidigt inför vintersäsongen är det tydligt att efterfrågan på skidflyg är stark och över förväntan. Det känns extra roligt eftersom vi öppnar fem nya linjer till en helt ny destination”, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för flygbolaget BRA.

Den 22 december invigs den nya flygplatsen utanför Sälen, Scandinavian Mountains Airport, och hittills är efterfrågan stabil på flygresor till den nya flygplatsen enligt BRA. Flygbolaget råder nu de som endast börjat fundera på skidresa med flyg till svenska fjällen i vinter, att fundera snabbare, annars riskerar de att bli utan flygstolar, då de mest attraktiva avgångarna fylls på i snabb takt.

De som har möjlighet att åka på skidresa till svenska fjällen mellan skolloven har större chans att hitta platser på de flyg man önskar, men även här ser BRA en jämn tillströmning av resenärer som börjar hitta till de klimatkompenserade flygresorna med BRA enligt ett pressmeddelande.

Bokningsläget för BRAs vinterlinjer till Scandinavian Mountains och Åre Östersund Airport.

Från Stockholm Bromma

Från Stockholm Bromma till Sälen är 50 procent av alla flygstolar bokade till Sälen över jul och nyår och efterfrågan är stor. Till Åre-Östersund är drygt 50 procent av platserna bokade över jul och nyår. Samma här vad gäller efterfrågan.

Från Göteborg

Jul- och nyårsresorna bokar på i rask takt och drygt 50 procent av sportlovsresorna, vecka 7, från Göteborg har redan bokats till både Åre-Östersund och Sälen.

Från Malmö

Från Malmö är mer än hälften av alla platser bokade till Sälen-Trysil under jullovet. Även till sportlovet börjar det bli ont om platser, där är närmare 80 procent av platserna bokade. Samma bokningsläge gäller för BRAs flyg till Åre-Östersund från Malmö.

Från Ängelholm Helsingborg

Störst tryck i bokningarna är det ifrån Ängelholm Helsingborg till Sälen, där 80 procent av platserna bokats över jul och drygt 50 procent av platserna över nyår. Samtidigt är redan drygt 50 procent av sportlovsavgångarna bokade.

Från Växjö

Från Växjö startar flygningarna till Sälen i slutet av januari 2020, med andra ord en månad senare än från övriga orter och eftersom reguljärflyg och inrikesflyg i synnerhet, bokas relativt nära avresa, har bokningsrallyt inte riktigt startat i Växjö ännu. Men även här ser efterfrågan stabil ut, så här långt.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.