Allt tuffare för Adria – skulder på 965 miljoner kronor

Det ser allt mörkare ut för krisande Adria Airways som haft flygstopp sedan den 23 september. Det slovenska flygbolaget har till på onsdag på sig att presentera en finansiell framtidsplan för att den slovenska luftfartsmyndigheten inte ska dra in bolaget AOC och därmed stänga ner flygbolaget.

Det slovenska flygbolaget Adria Airways har till på onsdag klockan 23.59 på sig att presentera en finansiell framtida plan för den slovenska luftfartsmyndigheten för att förhindra att myndigheten drar in flygbolagets AOC, Air Operator Certificate, och med det stänger ner flygbolagets verksamhet, på grund av ekonomiska problem.

Adria Airways som har sin hubb på Ljubljanas flygplats utanför den slovenska huvudstaden har inte genomfört några flygningar med egna flygplan sedan den 23 september på grund av de ekonomiska problemen bolaget har med skulder på närmare 965 miljoner kronor. Den gångna helgen har man dock genomfört två flygningar till Frankfurt från Ljubljana genom att wet-leasa en BAe 146 från tyska WDL Aviation.

Under måndagen kommer Adria även att flyga en rotation till Frankfurt, München, Wien, Bryssel och Zürich från Ljubljana samt en enkel flygning till Tirana. Det är dock oklart om flygningarna kommer att utföras av Adria Airways själva eller genom wet-lease.

Under de senaste dagarna har Adria Airways dessutom blivit av med åtta flygplan då flygplanens ägare återtagit flygplanen på grund av uteblivna betalningar från det slovenska flygbolaget. Det innebär att Adrias flygplansflotta nu består av sex Bombardier CRJ 900 och fyra SAAB 2000 då fem CRJ 700/900 och tre Airbus A319 lämnat flygbolaget.

(Foto: Craig Sunter)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.