Reducerad flotta för Thomas Cook skapar problem

Efter att moderbolaget Thomas Cook gick i konkurs i måndags kämpar Thomas Cook Airlines Scandinavia med att genomföra alla sina flygningar och i nuläget har man endast tillgång till sju av tolv flygplan.

Thomas Cooks konkurs har skapat problem för dotterbolagen Thomas Cook Airlines Scandinavia, Ving, Spies och Tjäreborg. Sedan konkursen i måndags arbetar man hårt med att hålla samtliga flygplan i Thomas Cook Airlines Scandinavia i luften för att kunna genomföra samtliga flygningar, dock har det hela visat sig varit svårt.

I nuläget har Thomas Cook Airlines Scandinavia endast tillgång till sju flygplan jämfört med tolv innan konkursen. Detta då en Airbus A330 var i Manchester på underhåll när Thomas Cook gick i konkurs och övriga fyra flygplan har åtminstone tillfälligt tagits tillbaka av sina ägare. Det skandinaviska flygbolaget menar dock att flygplanen inte har lämnats tillbaka till sina ägare och att man för en dialog med ägarna om att återta de berörda flygplanen i trafik.

Under den gångna veckan och helgen har den reducerade flygplansflottan inneburit att Thomas Cook Airlines Scandinavia tvingats till wet-leasing av ett flertal flygplan från bland annat Blu Air och BH Air för att upprätta hålla så mycket som möjligt av de planerade flygningarna.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.