Stockholm-Mälarregionen vill stärka förbindelserna till Arlanda

60 politiker samlades på Arlanda flygplats för att diskutera flygplatsens fortsatta utveckling och prioriteringarna för transportsystemet med fokus på att upprätthålla goda transporter till och från Arlanda.

Mälardalsrådets ”En Bättre Sits”-samarbete har samlat 60 kommunalråd och regionråd på Arlanda flygplats under september för att diskutera flygplatsens fortsatta utveckling och de fortsatta prioriteringarna för transportsystemet som inkluderar transporterna till och från Sveriges största flygplats.

”Stockholm Arlanda Airport har en avgörande roll för Stockholm-Mälarregionens och i förlängningen hela Sveriges konkurrenskraft. Arlanda är en viktig nod i regionens transportsystem och en av våra viktigaste portar mot omvärlden. För ett litet exportberoende land och en importberoende region kan inte Arlandas betydelse förminskas, säger Monica Johansson, regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland.

Genom En Bättre Sits har länen nu enats om övergripande storregionala mål för Stockholm­-Mälarregionen och ett av dessa är att stärka förbindelserna till Arlanda.

”Vi vill med detta också markera vikten av att Arlandas framtid säkras, kommunikationerna till och från flygplatsen utvecklas och att infrastrukturen förbättras. Det är avgörande för en levande och växande Stockholm-Mälarregion,” säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd Stockholm och ordförande för Mälardalsrådet.

(Foto: Kei Noguchi)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.