Adria Airways stoppar samtliga flygningar – saknar pengar

Adria Airways som befunnit sig i ekonomisk kris den senaste tiden har nu ställt in samtliga flygningar under den 24 och 25 september på grund av att flygbolaget har för lite pengar i kassan.

Det slovenska Star Alliance-bolaget Adria Airways ställde under gårdagen in samtliga flygningar för den 24 och 25 september. Anledningen är att flygbolaget inte har tillräckligt med pengar på sina konton för att fortsätta flyga och nu arbetar man för att hitta en ny investerare.

Enligt ett pressmeddelande från Adria Airways är målet att återigen börja flyga och att stoppet av sin flygverksamhet bara är tillfälligt. Beslutet att stoppa sina verksamhet påverkar dock inte bara Adria utan även Austrian Airlines, Lufthansa, Luxair och Swiss som hyr in Adria-flygplan på utvalda flygningar.

Adria Airways ekonomiska kris som pågått under en tid intensiferierades den 18 till 20 september då Falko Regional Aircraft tog tillbaka två av sina CRJ 900 som man hyr ut till Adria. Det i sin tur påverkade Adrias avtal med Lufthansa och skapade förseningar samt inställda flygningar. Dessutom har uthyraren AeroCentury nyligen besultat att ta tillbaka ytterligare två CRJ 900 efter att Adria inte betalt för leasingen.

Adria Airways ägs idag av 4K Invest och den tyska investeraren Stefan Beulertz och har sin hubb i Ljubaljana samt en bas på Pristinas flygplats. Flygplansflottan består av tre Airbus A319, sex SAAB 2000, två CRJ 700 samt nio CRJ 900.

(Foto: Konstantin von Wedelstaedt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.