Thomas Cook Scandinavia flyger igen

Vinggruppen satsar vidare i Norden trots moderbolagets konkurs och flygtrafiken är igång igen under tisdagen.

Thomas Cook Group där Vinggruppen i Norden varit en fristående del sedan år 2007, meddelade under måndagen att företaget ansökt om konkurs. Vinggruppen med Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter och flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, som är egna legala enheter, satsar nu vidare och flygtrafiken är igång igen redan idag, tisdag.

Vinggruppen i Norden och det nordiska flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia är tillsammans bland de mest lönsamma reseföretagen i Norden sedan många år. Styrelsen har nu fattat beslut om att flygtrafiken återupptas under tisdagen.

Det innebär att de tolv flygplan i Thomas Cook Scandinavias flotta fortsätter att flyga idag och nu riktar man fullt fokus på att ta hand om de resenärer som drabbades av måndagens tillfälligt inställda flyg.

”Samtidigt som jag bedrövas över att Thomas Cook Group med alla deras medarbetare och trogna kunder i många länder drabbats av konkursen, så är mitt ansvar här i Norden och för Vinggruppens fortsatta resa”, säger Magnus Wikner, VD Vinggruppen i Norden.

(Foto: Fabrizio Gandolfo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.