Thomas Cook i konkurs – alla flygningar inställda

Resekoncernen Thomas Cook begärdes under den tidiga måndagsmorgonen i konkurs och samtliga flygningar i Norden som bolaget skulle genomfört är inställda.

Thomas Cook har under måndagen begärts i konkurs och med det har även delar koncernens flygbolag ställt in sina flygningar. Detta berör flygbolagen Thomas Cook Scandinavia och Thomas Cook UK, medan Condor, Thomas Cook Aviation och Thomas Cook Balearics fortsätter att flyga som planerat.

Thomas Cook Scandinavia som i huvudsak flyger från Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn hade vid konkursen tolv flygplan i sin flotta, åtta Airbus A321 samt Airbus A330. Totalt hade Thomas Cook 105 flygplan och när en stor del av dessa flögs till Storbritannien under söndagskvällen blev det allt mer tydligt att en konkurs var nära.

Om du har bokat en ut- eller hemresa med Thomas Cook Airlines Scandinavia är ditt flyg hem inställt. Du kan kontrollera vilket flygbolag du reser med på din biljett/ bokningsbekräftelse. Vårt fokus just nu är att ta hand om drabbade kunder och vi räknar med att ha mer information under dagen skriver Thomas Cook koncernen i ett pressmeddelande.

(Foto: Fabrizio Gandolfo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.