Airbus-”shuttle” tar steget över Atlanten

Airbus har sedan tidigare etablerat ett antal flyglinjer med syfte att transportera sin personal mellan olika anläggningar i Europa, men under nästa år kommer en ny linje mellan Frankrike och Kanada att öppnas delvis på grund av Airbus köp av Bombardier CSeries.

Airbus har idag sex flyglinjer i Europa som tillkommit på grund av behovet att transportera sin personal mellan sina faciliteter runt om i Europa. Behovet av att transportera anställda över Atlanten har sedan köpet av kanadensiska Bombardiers CSeries, nu A220, ökat och det är en faktor som gör att Air Canada under nästa år börjar att flyga direkt mellan Toulouse och Montreal enligt check-in.dk.

Air Canada kommer att börja flyga den nya linjen, som förbinder Airbus stora faciliteter i Toulouse med A220-tillverkningen i Montreal, den 4 juni nästa år med fem avgångar i veckan. Flygplanstyp blir, inte så oväntat, en Airbus och då A330-300.

Air Canadas koncernchef Calin Rovinescu säger i ett pressmeddelande att den nya linjen mellan Toulouse och Montreal kommer skapa möjlighet för mer utveckling mellan två av världens ledande städer inom flygindustrin.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.