Virgin planerar för flyglinjer till Sverige

19 destinationer ska bli 103 när London Heathrows tredje start- och landningsbana öppnar för Virgin Atlantics del. Bland de tilltänkta linjerna finns två destinationer i Sverige, Stockholm och Göteborg.

Efter att först ha pekat på de stora problem som man menar finns med British Airways dominerande position på Heathrow har konkurrenten Virgin Atlantic nu presenterat ett nytt kraftigt expanderat linjenät när den tredje start- och landningsbanan på London Heathrow tas i drift.

Det nya linjenätet innehåller 103 destinationer och två till Sverige, Stockholm Arlanda och Göteborg, som Virgin vill flyga till när nya slottar från Heathrow släpps. Dessutom vill Virgin även börja flyga till Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.

Virgin Atlantic flyger idag endast långlinjer från Heathrow men med den tredje start- och landningsbanan hoppas man kunna expandera kraftigt med 37 europeiska linjer och tolv inrikeslinjer i Storbritannien.

Det ser dock ut att bli en tuff kamp om de 350 nya start- och landningstillstånd som tillkommer på Heathrow genom en tredje start- och landningsbana. Virgin Atlantic vill ha 150 slottar av de 350 nya samtidigt som British Airways och IAG som idag har 55 procent av Heathrows slottar kommer göra allt man kan för att förhindra Virgins expansionsplaner och expandera själva genom de nya slottarna.

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.