British Airways strejk avblåst

Den planerade strejken den 27 september bland British Airways piloter är nu avblåst och det brittiska flygbolaget tittar nu på att återinföra hela flygprogrammet som man sedan tidigare ställt in.

Efter att det brittiska pilotfacket BALPA tagit ut samtliga piloter från British Airways i strejk den 9 och 10 september har man planerat för en ny strejk den 27 september. Dock är strejken den 27 september nu avblåst efter att fackförbundet menar att det nu är tid för reflektion innan dispyten om piloternas löner riskerar att eskalera.

British Airways har redan ställt in nästan samtliga flygningar den 27 september för att undvika att bli ersättningsskyldiga enligt EU261/2004. Därför arbetar nu flygbolaget på att försöka återinföra så många flygningar som möjligt, men det är oklart om alla flygningar kommer att kunna utföras.

Konflikten mellan BALPA och British Airways grundar sig i att facket sagt nej till British Airways erbjudande om en löneökning på 11,5 procent över tre år. BALPA säger att piloterna tidigare accepterat lägre löneökningar när det gått sämre för British Airways, men när nu moderbolaget IAG redovisat en vinstökning med nio procent för 2018 vill man att piloterna ska tjäna på det.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.