SAS lanserar möjlighet att lägga till biobränsle

Nu kan alla som flyger med SAS välja att köpa biobränsle, något som reducerar de klimatpåverkande koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. SAS målsättning med tilläggstjänsten är att bana väg för en storskalig och konkurrenskraftig produktion av biobränsle i linje med SAS hållbarhetsstrategi. 

SAS lanserar nu en tjänst som ger resenärer möjlighet att minska sitt klimatavtryck. Det innebär att resenärerna kan välja att köpa biobränsle i samband med bokningen eller vid ett annat tillfälle innan avgång.

”Vi utvecklar kontinuerligt mer hållbara produkter och tjänster. Nu ger vi våra resenärer möjlighet att köpa biobränsle, samtidigt som vi bjuder in våra resenärer att bli delaktiga i omställningen till ett mer hållbart sätt att resa”, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Ökad användning av biobränslen, som minskar de klimatpåverkande koldioxidutsläppen med upp till 80 procent jämfört med fossila bränslen, är en grundförutsättning för ett mer hållbart flyg och för att SAS ska nå sin målsättning att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till 2030.

SAS arbetar på olika sätt för att främja en storskalig produktion av avancerat biobränsle i Skandinavien. De volymer som produceras idag räcker inte till och priset är 3-4 gånger högre än för fossilt bränsle.

2I det korta perspektivet är ökad användning av biobränsle ett viktigt steg för att minska flygets klimatpåverkan. Ett sätt att bidra till utvecklingen är att erbjuda våra kunder möjligheten att köpa biobränsle. Det ger också en bild av kostnaderna för biobränsle och understryker behovet av ökad tillgång till biobränsle”, säger Karl Sandlund. 

SAS skriver i ett pressmeddelande att man inte gör någon vinst på biobränslet som resenärerna köper och det adderas till biobränslet som SAS redan köper in.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.