easyJet eftertraktat efter Brexit

När Storbritannien har lämnat EU kan easyJet bli ett attraktivt köpobjekt. Detta spår ett internationellt finanshus och tidigare har Lufthansa nämnts som en möjlig köpare.

Osäkerheten kring Brexit för de brittiska flygbolagen är stor även om EU och Storbritannien har lagt fram planer för att garantera flygtrafiken mellan sig.

På grund av den fortsatta osäkerheten kring Brexit spår finanshuset Kepler Cheuvreux att Europas nästa största lågprisflygbolag easyJet kan bli uppköpta efter Brexit.

Den hetaste kandidaten att köpa easyJet är Lufthansa. Detta då flygbolaget tidigare varit intresserade av att köpa det brittiska flygbolaget. Dessutom lär det inte bli några konkurrensproblem om ett eventuellt köp blir av jämfört med om IAG eller Air France-KLM skulle köpa easyJet då koncernerna då skulle få en onaturligt stor marknadsandel.

easyJet redovisade ett underskott på 272 miljoner pund för sitt halva räkenskapsår oktober-mars 2019 tidigare i år. Detta trots en passagerarökning på 13 procent under samma period. En ekonomisk boost genom en ny ägare kan alltså vara välbehövlig för lågprisflygbolaget.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.