Kap Verde-hubb växer sakta fram

Under förra året sålde Kap Verde 51 procent av sina aktier i ögruppens flygbolag Cabo Verde till Icelandair och sedan dess har en långsam uppbyggnad av en hubb på ögruppen startas och snart starar man fyra nya flyglinjer från ögruppen.

I mars 2018 köpte Icelandair genom bolaget Lofleidir Cabo Verde 51 procent av Kap Verdes aktier i flygbolaget Cabo Verde med planer på att expandera flygbolaget, vilket man nu också börjat med.

I december kommer Cabo Verde att börja flyga till fyra nya destinationer, Lagos, Luanda, Porto Alegre i Brasilien och Washington DC. Det är ett första steg i byggandet av en framtida hubb på Kap Verde liknande den som Icelandair idag har på Island med flygningar mellan Europa och Nordamerika.

För Cabo Verdes del handlar det dock om flygningar från Europa och Afrika till både Nord- och Sydamerika med sitt geografiska läge som bra bytespunkt. I dagsläget flyger Cabo Verde till fyra destinationer i Europa, tre i Afrika, fyra i Sydamerika samt två i Nordamerika från ögruppen.

Även Cabo Verdes flygplansflotta speglar Icelandair då Cabo Verde flyger med tre Boeing 757-200, samma flygplanstyp som Icelandair har som stomme i sin flotta, men också med en ATR 42 för trafik inom ögruppen. Nyligen ska även en Boeing 737 ha tillförts bolaget enligt Macau Hub.

(Foto: Diego7864)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.