-

British Airways ställer in inför strejk igen

British Airways förbereder nu inför en andra pilotstrejk på kort tid, den 27 september, med att boka om resenärer redan nu för att inte bli ersättningsskyldiga enligt EU261/2004-regelverket.

British Airways planerar för att ställa in nästintill samtliga av bolagets flygningar då en ny pilotstrejk är planerad den 27 september. Sedan slutet på förra veckan har det brittiska flygbolaget börjat att kontakta tusentals passagerare som har en resa bokad med British Airways den 27 september för att återbetala biljetten eller att få en ombokning.

Anledningen till att British Airways under förra veckan började att boka om resenärer är att flygbolaget enligt EU261/2004-regelverket inte behöver betala ut ersättning för inställda flyg till resenärer om flygningen blivit inställd mer än två veckor i förväg.

Flygbolaget hoppas dock fortfarande på att pilotfacket BALPA kommer att avblåsa den planerade strejken men vill ändå förvarna sina resenärer i förväg enligt ett pressmeddelande från British Airways.

Under den tidigare strejken, den 9 och 10 september, har British Airways beräknat att en strejkdag som drabbar nästan samtliga flygningar kostar bolaget 40 miljoner pund.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.