Skellefteå nu med längre bana

Med en start- och landningsbana på drygt 2500 meter som invigdes i förra veckan hoppas Skellefteå Airport locka till sig nya destinationer och långlinjeflygningar. Redan i början av nästa år blir det trafik med Boeing 787.

En banförlängning på 420 meter öppnar upp för flygningar till nya destinationer från Skellefteå Airport. Den förlängda banan, 10-28, som man arbetat med under det senaste året invigdes under förra veckan och i januari år 2020 kommer TUI att flyga med Boeing 787 Dreamliner till Thailand tack vare den förlängda banan.

Utökningen på 420 meter i östlig riktning innebär att start- och landningsbanan på Skellefteå Airport nu är 2520 meter och samtidigt som arbetet har pågått har flygplatsen passat på att uppgraderat ILS-systemet samt delar av meterologiutrustningen.

”Skellefteå Airport är en jetmotor för regionens utveckling och en integrerad del av den ekonomiska framgången i norra Sverige. Med kapacitet att ta emot större plan och fler resenärer ökar våra chanser att lyfta hela Norrland och Swedish Lapland”, sade Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport i våras då arbetet med att förlänga banan pågick för fullt.

(Foto: Skellefteå Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.