Stålbad för Norwegian europeiska linjenätet

38 flyglinjer har försvunnit eller kommer att försvinna helt och sju stängs ner under vintern. Det är resultatet av Norwegians stålbad av det europeiska linjenätet inför vintertidtabellens början i oktober.

När Norwegian under året bytt strategi, från expansion till lönsamhet, har flera förändringar inom bolagets linjenät skett och nu är det klart att 38 flyglinjer i Europa försvinner när vintertidtabellen tas i bruk den 27 oktober.

För Sveriges del innebär det att Norwegian slutar att flyga från Stockholm Arlanda till Agadir, Funchal, Milano Malpensa, Paris Orly och sedan tidigare under året, Reykjavik och Skellefteå. Från Göteborg kommer Norwegian att sluta flyga till Prag.

Även Köpenhamn, Helsingfors och Oslo drabbas av det bantade linjenätet med två stängda linjer från Köpenhamn och Oslo medan Helsingfors tappar sju linjer med Norwegian från den 27 oktober.

Förutom de flyglinjer som läggs ned helt kommer Norwegian även att pausa sju flyglinjer under vintern. Det berör flygningar från Arlanda till Barcelona samt Bergen.

De 38 flyglinjer som försvinner kommer dock att delvis ersättas med 13 nya flyglinjer från den 27 oktober och här får Göteborg ta del av nya flygningar till Teneriffa medan Danmark och Norge i övrigt får flest nya flyglinjer.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.