Norrköping Airport fyller 85 år – Firar med Flygplatsens dag

Norrköping Airport som är Sveriges äldsta trafikflygplats fyller 85 år i år och firar det med Flygplatsens dag lördag 14 september klockan 10-16. Det bjuds på massor med aktiviteter och möjligheter att flyga rundturer med helikopter och flygplan.

Sveriges äldsta trafikflygplats, Norrköping Airport, fyller 85 år i år. Den grundades två år före Sveriges dåvarande storflygplats med internationell och nationell flygtrafik, Bromma. 85-års jubileumet kommer att firas med Flygplatsens dag på lördag 14 september klockan 10.00-16.00.

Under lördagen bjuds allmänheten på ett digert program med allt från visning av flygledartornet, rundtursflygningar med helikopter och flygklubben NAFK:s flygplan, flyguppvisning med stora modellflyg, brandövning, en liten resemässa med kampanjer och erbjudanden från charterleverantörer, visning av alla spännande fordon, fotoutställning, visning av ambulansflyg, brandflyg, mätflyg, segelflyg m m.

”Det kommer bli en jätteskojig dag som också bjuder på Lollo & Bernie från Ving som dansar och underhåller och har godisregn för alla barn. Missing people flyger sin drönare och berättar om sin verksamhet med mera”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.