Star Alliance omfördelar linjer till Kanada

Brussels Airlines har beslutat sig för att sluta flyga till Toronto och istället trafikera Montreal. Dock blir Star Alliance inte utan en flyglinje mellan Toronto och Bryssel då Air Canada tar över sträckan.

Star Alliance omfördelar två flyglinjer inom sig då Brussels Airlines i början av nästa år, den 7 januari, slutar att flyga mellan Bryssel och Toronto. Istället kommer Air Canada att ta över sträckan med start den 1 maj år 2020 med fem Boeing 787-Dreamliner avgångar i veckan.

Brussels Airlines å sin sida väljer att satsa på Montreal istället som enligt bolaget är den viktigaste marknaden i Kanada från Belgien. Därför ska man börja flyga till den kanadensiska staden den 29 mars med fem avgångar i veckan.

Det belgiska flygbolaget kommer även att öka kapaciteten till USA under vintern då Bryssel-Washington DC blir en året runt-linje från den 20 februari år 2020. Trafiken på den sträckan blir fyra avgångar i veckan vintertid och dagliga avgångar under sommartidtabellen.

(Foto: Siwtme)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.