SAS öppnar ny linje mellan Stockholm och Sevilla

SAS öppnar i slutet på februari en ny säsongslinje till Spanien och då Sevilla, Andalusiens huvudstad.

Från och med 29 februari 2020 flyger SAS till Sevilla, i Spanien, från Stockholm Arlanda. Den nya direktlinjen till Andalusiens huvudstad kommer att flygas en gång i veckan, på lördagar fram till den 16 maj.

Den nya säsongsanpassade flyglinjen ökar tillgängligheten och gör det enklare för nordbor att njuta av södra Spaniens behagliga klimat i landets fjärde största stad, Sevilla.

”Vi är glada över att kunna erbjuda ytterligare en ny flyglinje till Spanien, som är ett uppskattat och populärt resmål. Sevilla är en destination med en fascinerande historia och ger nya möjligheter för våra resenärer att upptäcka Andalusien”, säger Karl Sandlund, EVP Commercial.

Staden Sevilla är känd för bland annat sin gotiska katedral, flamencon och slottet El Alcazar. I området kring Sevilla finns fina möjligheter att spela golf året runt tack vare medelhavsklimatet. I närheten finns kustområden som Cadiz och Huelva med långsträckta stränder för bad och vattensport.

SAS kommer att flyga till Sevilla med en Airbus 320neo på lördagar som lämnar Arlanda som SK 2949 klockan 13.25 med ankomst i Sevilla klockan 17.50 under februari samt mars. Efter 50 minuter på marken återvänder man till Sverige som SK 2950 med landning på Arlanda klockan 22.55.

Under april och maj blir det istället avgång klockan 15.00 från Stockholm med ankomst klockan 19.25 på Sevillas flygplats. Även då blir det en turnaround på 50 minuter och ankomst på Stockholm Arlanda klockan 00.25.

Sevilla blir SAS sjätte destination i Spanien från Sverige, efter Alicante, Barcelona, Gran Canaria, Palma de Mallorca och Malaga. 

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.