Miljardvinst för danskt leasingföretag

Leasingföretaget Nordic Aviation Capital med huvudkontor i Billund redovisade en vinst på åtta miljarder kronor för räkenskapsåret 2018-19 vilket är en ökning med 21 procent jämfört med det förra räkenskapsåret.

Det danska leasingföretaget Nordic Aviation Capital, NAC, med bas i Billund på Jylland har redovisat en vinst på drygt åtta miljarder svenska kronor under sitt räkenskapsår som slutade den 30 juni 2019. Det är en vinstökning på 21 procent jämfört med det föregående räkenskapsåret.

NACs VD Søren M. Overgaard säger att räkenskapsåret är ytterligare ett rekordår för företaget och att man framgångsrikt levererat de strategiska mål som satts upp. Företagets mål har enligt Overgaard uppnåtts tack vare en hårt arbetande, dedikerad och passionerad personal som VD:n hyllar i samband med den ekonomiska redovisningen.

Under det senate räkenskapsåret har det även tillförts 1,5 miljarder kronor i en kapitalinjektion från NACs ägare för att möjliggöra en fortsatt tillväxt och ett starkare ekonomiskt resultat, vilket uppenbart lyckats.

NAC har idag världens största flygplansflotta i kategorin mindre regionala flygplan, så som ATR och Dash 8, och är den femte största leasingfirman i världen. I sin flotta har man även flygplan från Embraer och snart även Airbus i form av sju A220-flygplan.

(Foto:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.