Bättre charteravgångar från Jönköping

Charterarrangörerna Ving och TUI gör förändringar i sin gemensamma charterserie till Mallorca från Jönköping nästa sommar. Dels kommer man att flyga med en större flygmaskin än de senaste säsongerna men även avgångstiderna ändras.

Avgångarna till Mallorca från Jönköping Airport kommer framöver att ske med Thomas Cooks Airbus 321 med plats för 212 passagerare. Detta kan jämföras med de 189 platser på en Boeing 737-800 som nu erbjuds.

Dessutom ersätts den tidigare avgången på lördagskvällarna till tisdagar med avgångstid kl 15.55. Ankomst till Jönköping från Mallorca blir istället tisdagar kl 14.30. Säsongen startar redan den 21 april nästa år och sista avgången från Jönköping sker den 22 september.

”Det här är jättebra! Vi har länge önskat en tidigare avgångstid som gör att man slipper komma fram till sitt hotell mitt i natten. Nu får vi bra tider på både ut- och hemresa. Att vi dessutom kan erbjuda fler platser är såklart också positivt”, säger Henrik Älverdal Marknadschef för Jönköping Airport.

Ving kommer även flyga två avgångar i juni till Antalya nästa säsong, direkt från Jönköping. Även här blir det med det egna flygbolaget Thomas Cooks Airbus 321.

Charterprogrammet för sommaren 2020 från Jönköping är i skrivande stund inte helt färdigt. Utöver Mallorca och Antalya är även en fullsäsong till Kreta uppsläppt för försäljning. Jönköping Airport fortsätter under hösten att föra diskussioner med flera charterarrangörer om ytterligare avgångar och destinationer där flygplatsen gärna ser flygningar till en ny destination i den grekiska övärlden och Kroatien.

”Vi är glada att kunna erbjuda flyg direkt från Jönköping Airport till flera av våra allra populäraste resmål. Dessutom är alla flygresor klimatkompenserade, något som är viktigt för oss och för många av våra kunder”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe.

Foto: Alan Wilson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.