Stockholm och Göteborg får flyglinjer till Aalborg

Under den kommande vintersäsongen kommer det danska flygbolaget Great Dane Airlines att börja flyga från sin bas i Aalborg till både Stockholm Arlanda och Göteborg med Embraer 195.

Great Dane Airlines försöker nu att utnyttja tomma positionsflygningar när man lanserar reguljära flygningar till både Stockholm Arlanda och Göteborg under vintern. Det danska flygbolaget har fått ett charterkontrakt från Langley Travel om att flyga till Paris Orly från Stockholm och Göteborg under vintern där researrangören sedan transporterar charterresenärerna vidare med en Airbus A330 till Guadeloupe.

Det uppdraget medför att Great Dane Airlines måste flyga sina Embraer 195 till Stockholm och Göteborg från sin bas i Aalborg och de flygningarna öppnas nu upp för alla att boka. På grund av det i grunden är positionflygningar är det dock inga högfrekventa linjer med endast en avgång varannan vecka på båda linjerna.

Mellan den 12 november och 20 februari kommer man att flyga mellan Aalborg och Göteborg varannan torsdag med avgångstid klockan 06.50 från Danmark med ankomst på Landvetter 40 minuter senare. Efter att ha genomfört en rotation till Paris går returflygningen från Göteborg till Aalborg klockan 14.30 med ankomst på Aalborgs flygplats klockan 15.10

Great Dane Airlines kommer flyga mellan Aalborg och Stockholm Arlanda från den 21 november till 12 mars med en avgång varannan torsdag enligt flygbolagets bokningssystem. Avgångstid från Aalborg är satt till klockan 06.25 med ankomst på Arlanda klockan 07.25 Returen till Danmark avgår klockan 14.30 med ankomst i Aalborg en timme senare.

(Foto: Great Dane Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.