Ökad kabinfaktor och högre enhetsintäkter för Norwegian i augusti

Norwegians trafiksiffror för augusti visar att över 3,5 miljoner passagerare reste med bolaget. Enhetsintäkterna ökade med tre procent och kabinfaktorn var på 90 procent, upp 0,4 procentenheter.

Totalt flög 3 503 913 passagerare med Norwegian i augusti. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med fem procent medan kapacitetstillväxten, ASK, ökade med fyra procent. Även enhetsintäkterna ökade, med tre procent, medan kabinfaktorn steg till 90 procent.

”Trafiksiffrorna visar högre kabinfaktor och högre enhetsintäkter. Tillväxten planar ut vilket är helt enligt bolagets strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet. Vi är även tillfreds med bokningarna framöver, särskilt på interkontinentala linjer och i Norden”, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

Bolagets CO2-utsläpp minskade från 70 till 69 gram per passagerarkilometer i augusti jämfört med samma månad förra året. Med en genomsnittsålder på 3,8 år har Norwegian en av de mest bränslebesparande och miljöanpassade flygplansflottorna i världen. Tack vare den unga flottan har bolaget minskat utsläppen per passagerarkilometer med 30 procent sedan 2008.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten var på 76,2 procent. Punktligheten påverkades negativt av generella sommarförseningar i europeiskt luftrum utanför Norwegians kontroll. Dessutom har bolagets inhyrning av ersättningsflyg påverkat punktligheten negativt.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.