Fler transferpassagerare på Kastrup

I augusti ökade antalet resenärer på Köpenhamn Kastrup med 0,8 procent jämfört med augusti 2018, och orsaken till ökningen var antalet transferresenärer som ökade med åtta procent.

På Stockholm Arlanda Airport flög det fyra procent färre resenärer i augusti i år jämfört med samma period år 2018. Men för konkurrenten Kastrups del var det däremot positvia siffror med en passagerarökning på 0,8 procent under årets sista sommarmånad.

Den största enskilda orsaken till att den danska flygplatsen tog emot fler passagerare i augusti i år är att transferresenärerna ökade med åtta procent. Ökningen innebär att andelen transferresenärer i augusti på Kastrup var 21 procent jämfört med drygt 19 procent under samma period föregående år.

”Augusti är av tradition en hektisk månad för oss, och det är glädjande att vi sett en ökning av antalet resande och som särskilt berodde på fler transerpassagerare. Det understryker vår position som en attraktiv skandinavisk hubb,” säger Thomas Woldbye VD på Kastrup Airport.

Inrikestrafiken minskade dock med drygt tolv procent på Kastrup i augusti och följer den svenska utvecklingen av ett minskat inrikesresande för tillfället. Även point-to-point passagerarna var färre på Kastrup i augusti jämfört med 2018 och minskade med 0,2 procent.

(Foto: News Øresund, Johan Wessman)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.