Finnair snart i Sydamerika

Finnair kommer för första gången att vara närvarande i Sydamerika genom ett nytt codeshare-avtal med oneworld-kollegan LATAM via fem hubbar i Europa.

Finnair har sitt stora fokus på långlinjer till Asien på grund av Helsingfors-hubbens fördelaktiga geografiska läge. För att ändå kunna täcka in långlinjer västerut är man medlem i ett större oneworld samarbete samt flyger enstaka egna flyglinjer till Nordamerika.

Det blir dock ändring på det nu då Sydamerika tas in på allvar i linjenätet genom ett codeshare-avtal med sydamerikanska LATAM Airlines. Det nya samarbetet innebär att Finnair och LATAM förbinder Helsingfors med LATAMs hubbar i Sao Paulo, Brasilien och Santiago, Chile via London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Madrid, Barcelona samt Milano.

Finnairs AY-flygkod kommer att placeras på LATAMs flygningar från dem fem Europahubbarna och blir med det de första flygningarna någon sin till Sydamerika med Finnairs flygnummer. I motsvarande riktning kommer LATAMs LA-flygkod att adderas på Finnairs flygningar mellan Helsingfors och London, Paris, Madrid, Barcelona och Milano.

”Vi är glada över att kunna erbjuda dessa nya destinationer till våra kunder och vi välkomnar LATAMs kunder att utforska allt som Helsingfors och Finnair har att erbjuda”, säger Philip Lewin Head of Partnerships and Alliances på Finnair.

LATAM Airlines är av många sett som Sydamerikas största flygbolag och består idag av elva dotterbolag som flyger med över 300 flygplan till ett 150-tal destinationer.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.