Vilken flygplats väljer JetBlue i London?

Amerikanska JetBlue ska börja flyga till Europa och då London under år 2021, men vilken flygplats som ska användas i London är oklart och det kan bli tal om att använda mer än en flygplats när trafiken kommer igång.

Det amerikanska lågprisflygbolaget JetBlue Airways planerar att ge sig in på den transatlantiska marknaden år 2021 med London som första destination i Europa. I USA blir avreseflygplatser Boston samt New York JFK.

Vilken flygplats som bolaget ska använda i London är däremot oklart och under Aviation Festival i London den 5 september sade bolagets operativa chef Joanna Geraghty att man håller Heathrow, Gatwick, Luton och Stansted som potentiella flygplatser att använda. Southend-flygplatsen lämnas alltså utanför utvärderningen.

Geraghty öppnade även upp för ett scenario där det amerikanska flygbolaget kan tänka sig att flyga till flera flygplatser i London istället för att välja en. Dessutom ställdes frågan om JetBlue kan tänka sig att samarbeta med easyJet, under en paneldiskussion där även easyJets svenske-VD John Lundgren var med, vilket Joanna Geraghty svarade något kryptiskt på med ”You never know”.

Om ett samarbete med easyJet blir aktuellt för JetBlue så är Gatwick ett naturligt val av flygplats som man kommer att flyga långlinjer till från USA då easyJet har sitt största linjenät i London därifrån. Det öppnar upp för feedertrafik till större delen av Europa för JetBlues del via Gatwick med easyJet.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.