Norwegian allt mer pressade

Fondbolaget Sissener Canopus säger nu nej till Norwegians erbjudande om att skruva upp bolagets premie. Detta då det inte är tillräckligt menar Sissener Canopus och en förlängning av Norwegians lånetid ser allt mer tveksam ut.

Sissener Canopus, en viktig obligationsägare, har nu blivit en central spelare i Norwegian avbetalningar av lån och säger nej till ett förslag från det norska flygbolaget som innebär en uppjustering av premien till fem procent om lånet till fondbolaget löses in i förtid. Detta skriver Di.se.

Förvaltarchefen Jan Philippe Sissener menar att även om den förändrade premien innebär att det ursprungliga erbjudandet säkerställs så är det inte tillräckligt för att man ska skjuta upp det sista datumet för när Norwegians lån ska vara betalt.

Totalt gäller de obligationer som går ut i december år 2020 lån på 3,4 miljarder norska kronor, där det första lånet, på 250 miljoner euro, förfaller redan den 11 december, vilket innebär att tiden börjar bli knapp.

Ett tidigare försök från Norwegians sida att förlänga avbetalningstiden var att pantsätta två slottar på London Gatwick-flygplatsen, men även detta har Sissener sagt nej till. Norwegians börsvärde har under året minskat med cirka 70 procent.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.