Mellanöstern-lågprisflygbolag lanserar första destinationen i Europa

När ett inträde på den europeiska flygmarknaden är aktuell för utomeuropeiska flygbolag är London en omåttligt populär destination, och så är fallet även när Kuwait-bolaget Jazeera Airways kommer till Europa.

Det kuwaitiska lågprisflygbolaget Jazeera Airways utökar nu sitt linjenät och ska för första gången flyga till Europa. Destination blir den omåttligt populära förstagångsdestinationen för flygbolag utanför Europa, London, och Jazeera kommer att trafikera Gatwick-flygplatsen enligt check-in.dk.

Premiär för flygningarna till London Gatwick från Kuwaits internationella flygplats blir i slutet på oktober, när vintertidtabellen träder i kraft, och blir den första nya rutten mellan Storbritannien och Kuwait på 55 år.

Jazeera Airways kommer att flyga dagligen till London med en Airbus A320neo i tre klasskonfiguration. I nuläget har Jazeera Airways nio A320 och en A320neo i sin flygplansflotta men bolagets VD har tidigare sagt att man är redo att utöka flottan med Boeings 737 MAX. Dock är även Airbus med i racet om att få leverera nya flygplan till Jazeera efter flygförbudet på MAX-flygplanen.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.