BRA välkomnar utredning om sänkta avgifter för klimatsmart flyg

Regeringen har nu satt igång en utredning för att ta fram ett förslag på hur avgiftsstrukturen i Sverige kan förändras med resultatet att det blir sänkta avgifter för klimatsmart flyg. Detta är något som flygbolaget BRA nu välkomnar.

Regeringen har nu tillsatt en utredning för att se över hur man kan anpassa avgiftsstrukturen så att klimatsmart flyg gynnas. BRA välkomnar initiativet som ett steg i rätt riktning när det gäller att stimulera till omställningen av flyget, men också till att nyansera bilden av flyget i miljödebatten.

”För oss på BRA som främst flyger inrikes med marknadens mest klimatsmarta flygplan, ATR 72-600, är detta en välkommen utredning”, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef på BRA.

BRAs hållbarhetschef är kritisk till den onyanserade och förenklade syn på flyg som stundtals förs fram och som kommer till uttryck i policydokument där den enkla vägen är att förbjuda flyg. Med den nya utredningen hoppas Anna Soltorp att denna bilden förändras och att fler tar ställning för ett klimateffektivt flyg enligt ett pressmeddelande från BRA.

”Vi tycker det behöver göras mer för att uppmuntra flyget att ställa om, det är en viktig signal från staten, samtidigt som det kan skapa utrymme för klimatsmarta investeringar” säger Soltorp.

Sedan den 1 april i år klimatkompenserar BRA för alla utsläpp av växthusgaser genom investeringar i förnybar energi.

”Det är bara en av de åtgärder vi vidtagit för att dämpa klimateffekterna av flygandet, vi gör verkligen allt vi kan för att ställa om vår verksamhet”, säger Anna Soltorp.

Dessutom erbjuder man samtliga resenärer att köpa biljetter i Miljö Class som innebär att flygbolaget köper in biobränsle i motsvarande mängd som vanligt flygbränsle används för den resan som resenärerna bokar.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.