Långdraget Air Canada-köp

Air Canadas köp av konkurrenten Air Transat kan komma att dröja ända till mitten av nästa år då Transport Canada gjort det möjligt att protestera mot köpet till den 2 maj 2020.

I slutet av juni accepterade Air Transats ägare Air Canadas bud på flygbolaget och ett köp har sedan dess nästan varit klart. Dock har Transport Canada satt den 2 maj 2020 som sista datum för när klagomål och protester mot affären kan komma in. Därför kan det dröja ända till mitten av nästa år innan affären är klar rapporterar Flight Global.

”Transportministeriet har slagit fast att affären är av intresse för allmänheten i förhållande till den nationella transporten. På grund av det kommer det därför hållas en offentlig bedömning av affären innan den kan godkännas” skriver Transport Canada.

Air Transat är Kanadas tredje största flygbolag och kommer när man blir Air Canada-ägt att forsätta flyga under sitt egna varumärke. Bolaget har idag sin största bas i Montreal och flyger främst till semesterdestinationer från 19 platser i Kanada till Karibien, USA och Europa.

(Foto: Mathieu Marquer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.