Air France och easyJet intresserade av Aigle Azur

Både Air France och easyJet är intresserad av att ta över Aigle Azur verksamhet sedan det näst största franska flygbolaget försatts i konkurs och stoppat samtliga flygningar.

Under gårdagen gicks tidsfristen ut för att lägga bud på Frankrikes näst största flygbolag Aigle Azur som under förra veckan försattes i konkurs och stoppade sina flygningar. Konkursen har drabbat cirka 19 000 resenärer enligt Simple Flying.

Enligt flera medier är både Air France och easyJet intersserade av att överta resterna av det franska flygbolaget som hade sin hubb på Orly-flygplatsen utanför Paris. Franska France24 rapporterar att Air France under måndagen lade ett bud på Aigle Azur, men flygbolaget har valt att inte kommentera de uppgifterna. Mycket talar också för att easyJet lagt ett bud.

Huvudmålet för både Air France och easyJet är dock inte själva flygbolaget. Istället är det att komma över de slottar som Aigle Azur hade på Paris Orly-flygplatsen som troligen gör det attraktivt att överta konkursboet och med det kunna expandera sin egen verksamhet från Paris.

Aigle Azur flög med ett tio-tal Airbus-flygplan från Paris till främst Afrika, men även på långlinjer till Brasilien, och det är troligen långlinjerna i kombination med stora bråk mellan flygbolagets direktörer som gjort att Aigle Azur nu är historia.

(Foto: Olivier CABARET)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.