-

Strejk lamslår British Airways

På grund av strejk bland bolagets piloter har British Airways ställt in nästintill samtliga flygningar under måndagen och tisdagen som kostar flygbolaget 80 miljoner pund.

British Airways har under måndagen och tisdagen ställt in nästintill samtliga flygningar efter att delar av bolagets piloter gått ut i strejk. Dock menar British Airways att fackförbunden inte varit tydliga med vilka piloter det är som tagits ut i strejk och därför är man tvungen att ställa in samtliga flygningar.

Orsaken till strejken är att löneförhandlingarna, som pågått sedan november förra året, mellan piloternas fackförbund och British Airways inte resulterat i ett nytt avtal.

Strejken på två dagar, den 9 och 10 september beräknas kosta British Airways totalt 80 miljoner pund enligt pilofacket BALPA, som vägrar att acceptera British Airways erbjudande på 11,5 procent i löneökning under tre år.

Om inte ett nytt löneavtal mellan British Airways och piloternas fackförbund blir klart planerar piloterna för en ny strejk den 27 september.

Strejken slår även hårt mot Europas största flygplats, London Heathrow där British Airways är det största flygbolaget. British Airways flygningar från London City som utförs av BA Cityflyer påverkas inte av strejken och det samma gäller franchise-bolagen Sun Air of Scandinaiva samt Comair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.