Ryanair gör sig redo för tuff kamp med Wizz Air

Ryanair vill göra allt för att förhindra att rivalen Wizz Air får fäste på London Southend Airport och därför dröjde det endast ett par timmar efter att Wizz Air presenterat sina första destinationer från flygplatsen som Ryanair prestenterade flygningar till exakt samma destinationer.

Bara timmar efter att Wizz Air presenterat sina tre första flyglinjer från London-flygplatsen Southend agerade Ryanair med att prestenera nya flygningar på två av de flyglinjer som Wizz Air ska starta. Troligen för att förhindra att det ungerska lågprisflygbolaget får fäste på Southend.

Destinationerna som det handlar om är Vilnius och Bukarest. Wizz Air kommer att börja flyga till Vilnius två gånger i veckan i november medan Ryanair planerar för tre avgångar i veckan från slutet av oktober. Till den rumänska huvudstaden ska båda flygbolagen flyga fem gånger i veckan enligt Flight Global.

På Southend-flygplatsen som är en av Londons sex större flygplatser, går Ryanair redan idag en tuff kamp med easyJet om resenärerna och man vill troligtivs förhindra att ytterligare en rival får fäste på flygplatsen. Wizz Air trafikerar idag Luton-flygplatsen utanför London, men med intåget på Southend sprider man ut trafiken på två flygplatser i den brittiska huvudstaden.

(Foto: Mark Harkin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.